Geng Bas Sekolah

February 8, 2013

#inisemuapoyo - Puak Pakatan Berebut Duit BR1M


Kaunter penyerahan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 2.0 bagi Parlimen Johor Bahru di Stadium Tertutup Majlis Bandaraya Johor Bahru (MBJB) di sini, kecoh seketika apabila diserbu oleh kira-kira 20,000 orang yang menjadi penerima fasa pertama bantuan berkenaan.

Ahli Parlimen Johor Bahru, Tan Sri Shahrir Abdul Samad berkata, kekecohan bermula pukul 10 pagi apabila 6,000 penerima enggan mengikut arahan beratur oleh pihak urus setia, sebaliknya terus menyerbu 10 kaunter yang disediakan di dalam stadium itu.

Bagaimanapun, kekecohan sejam itu terkawal apabila pasukan keselamatan, termasuk anggota polis bantuan dan Ikatan Relawan Rakyat Malaysia (Rela) berjaya mengawal keadaan.

"Pada fasa pertama ini, sebanyak 19,248 penerima dari Parlimen Johor Bahru menerima bantuan RM500 seorang dengan peruntukan hampir RM10 juta, membabitkan pemberian kepada warga emas, mereka yang berpendapatan kurang RM3,000 dan orang kurang upaya (OKU).

"Pemberian ini dilakukan secara berperingkat-peringkat dan kepada yang masih belum menerima, kita akan serahkan selepas sambutan Tahun Baharu Cina," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Itupun nak berebut. Dah macam orang Indon dengan PR pulak perangainya. Indon dengan PR lain ler. Low class punya mental. Sikit sikit nak berebut, nak merusuh. Aku rasa yang dok berebut rebut duit BR1M ni puak PR juga ler. Kutuk kerajaan kaw kaw tapi bila time nak kebajikan, berebut pulak nak ambik. Hampeh tol puak ni.

No comments: