Geng Bas Sekolah

December 18, 2011

PAS Sokong Organisasi Mubaligh ?


Pengerusi Jawatankuasa Hal Ehwal Agama Islam, Adat-Adat Melayu, Infrastruktur dan Kemudahan Awam Selangor, Datuk Dr. Hasan Ali mendedahkan kewujudan sebuah organisasi di negeri itu yang melatih mubaligh secara profesional untuk memurtadkan umat Islam.

Menurut beliau, organisasi tersebut melatih mubaligh yang kaya dengan ideologi Barat bagi memesongkan akidah umat Islam dengan strategi yang licik termasuk menyertai solat berjemaah di masjid atau surau.

Hasan mendakwa, pihaknya menerima maklumat mengenai kegiatan mubaligh yang memakai jubah dan menunaikan solat bersama-sama umat Islam sebagai strategi mendekati mereka yang berpotensi digugat akidahnya.


"Organisasi ini membawa mubaligh yang dilatih secara profesional, berdaya juang tinggi dan mempunyai kekuatan mental dari negara Barat serta negara jiran untuk masuk ke dalam masyarakat Islam.

"Mereka menyusup masuk ke masjid-masjid dan bersama-sama mengerjakan solat berjemaah, ini strategi mereka untuk mendekati sebelum sedikit demi sedikit mempengaruhi pemikiran umat Islam," katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada majlis Himpunan Sejuta Umat: Selamatkan Akidah (Himpun) peringkat negeri Perak di Dewan Jubli Perak di sini, hari ini.


Kalau golongan Pemuka PAS masih tak sedar lagi, akupun tak tahulah. Mungkin pintu hati dorang memang benar benar dah ditutup sampai tak boleh melihat kebenaran lagi. Yang dorang cuma nampak politik politik politik. Mungkin sebab tu dorang sampai sanggup benarkan kafir harbi DAP masuk masjid bagi ceramah politik.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca

1 comment:

rahman said...

Terassa COCK gambar atas tu kata mubaligh tu matanya besar macam beruk..!!! kingkong !!tapi dia plak macam KONG KANG BETINA BANGANG!!!