Geng Bas Sekolah

November 29, 2011

Monyet Dipenjara Kerana Ugutan Lucah ?


Bekas Setiausaha Politik kepada bekas Menteri Besar, Datuk Seri Idris Jusoh, Datuk Dr. Ahmad Ramzi Mohamad Zubir dihukum 12 bulan penjara setelah didapati bersalah terhadap empat pertuduhan memfitnah dan menghantar khidmat pesanan ringkas (SMS) ugutan kepada tiga wakil rakyat Barisan Nasional (BN) dua tahun lalu.

Keputusan dibuat hari ini oleh Hakim Mahkamah Sesyen, M. Bakri Abd. Majid selepas mendengar hujah daripada kedua-dua pihak. Tertuduh turut memberi keterangan membela diri secara bersumpah.

Hukuman itu diperintah dijalankan secara berasingan dengan setiap pertuduhan tiga bulan penjara kerana kesalahan mengugut tiga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) iaitu Mohd. Ariffin Abdullah (Paka), Abd. Halim Jusoh (Permaisuri) dan Datuk Rosol Abd. Wahid (Ajil).

Dr. Ahmad Ramzi dituduh melakukan perbuatan itu di alamat E726, Kampung Kubang Parit antara pukul 11.21 malam dan 11.25 malam, pada 13 April 2009. Dia didakwa mengikut Seksyen 233(1)(a) Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.

Menurutnya, biarpun tidak mendatangkan kecederaan fizikal tetapi ia menjatuhkan reputasi Wan Ahamad dan kerajaan di bawah pimpinan Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Said.


Memang elokpun monyet ni dipenjarakan. Biadap. Bila tak dapat projek ko mengarut sana sini. Fitnah dan mengugut orang lain. Monyet macam ni elok direjam je dengan batu bata.

Monyet macam inilah yang memburukkan UMNO dari dalam. Harap sebelum PRU nanti, sila hapuskan semua monyet dan baboon yang berniat nak mensabotaj UMNO. Pastikan UMNO bersih daripada segala jenis binatang.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca

2 comments:

Mknace said...

:) :) :)
i'm back
terbaeekkk!!!!
jengjalan dari mknace unlimited

Jeffry said...

MONYET EDUCATED TU BROO. TP SYG..DIA TERBAWAK2 PERANGAI MONYET HUHUHUHU