Geng Bas Sekolah

February 19, 2011

Nik Aziz Terkena Lagi

Tun Dr. Mahathir Mohamad berkata, hanya demonstrasi secara besar-besaran dan berterusan di seluruh dunia dapat memaksa Amerika Syarikat (AS) menghentikan sokongan padunya kepada Israel sekali gus membuka ruang kepada usaha membebaskan bumi Palestin.


Bekas Perdana Menteri itu berkata, demonstrasi dalam kumpulan kecil seperti dilakukan di hadapan Kedutaan AS di Kuala Lumpur tidak akan dapat memberi tekanan kepada negara 'Uncle Sam' itu.

''Bukan mudah untuk menyelesaikan konflik di Palestin kerana ia bukan hanya melibatkan Zionis, Yahudi dan Israel tetapi kerana ada kuasa lebih besar mempertahankan Israel walaupun Israel melakukan jenayah.

''Oleh itu, masyarakat dunia perlu memberi tekanan dengan membuat demonstrasi besar-besaran di seluruh dunia sehingga AS menarik balik sokongannya terhadap Israel,"

Namun apa yang paling penting, semua masyarakat Islam jangan sekali-kali berputus asa dan terus menyalurkan bantuan bekalan makanan dan bahan pembinaan ke Gaza.

Sumber: Utusan Malaysia 

Haaa dengar tu pok nik.Tu baru betul orang islam. Ini pok nik dok sibok berceramah berpolitik sampai tak hiraukan orang sekeliling. Lepas tu dok tuduh orang islam kafir. Hanya pok nik dan pengikut jelah yang isle sebab puak PAS.

Nampak sangat dunia pemikiran Pok Nik ni ni terlalu kecil. So small kata bebudak sekolah. Dunia pemikiran Pok Nik cuma isu PAS, nak tumbangkan UMNO, nak perintah Malaysia. Itupun dah terpekik terlolong mengaku yang diri Pok Nik dan parti PAS tu adalah isle tulen.


Sedangkan umat islam yang kat luar dari Malaysia langsung Pok Nik tak ambil peduli. Dah berani mengaku isle tulen. Lebih isle dari orang islam. Pok Nik sanggup buat demo, suruh pengikut merusuh hanya sebab isu minyak, isu royalti, isu jawatan MB perak. 

Umat islam lain yang ditindas oleh orang kafir Pok Nik langsung tak berbunyi. Buat buat buta mata telinga pekak yek. Patutlah pun sampaikan lebih 20 tahun rumah pelacuran dekat pejabat sendiripun Pok Nik tak nampak.

Pasal kemaruk undi, Pok Nik sanggup kata umat islam jahil sebab tak nak undi parti Pok Nik. Yang sebenarnya Pok Nik itulah yang jahil. Jahil kerana selama berpuluh tahun hidup, pemikiran Pok Nik hanya mampu berpikir benda benda sekitar diri Pok Nik je. Langsung tak boleh berpikir "outside the box."

Pok Nik dah out of date.

2 comments:

hafiz said...

perjuangan sebenar bukan hanya berdemo..tetapi sokongan yang berterusan dari banyak hal yang lain dan dilihat lebih bermakna...

Anonymous said...

tu pun tercungap2 mintak nyawa. nasib baik DAP bagi talian hayat..
kalau tak..

almarhum