Geng Bas Sekolah

August 19, 2010

Pemimpin Melayu Wajib Dibaling Kasut Pua Cu Kang!

Ini luahan hati rakan blogger iaitu Braveheart. Bacalah dan kemudian mari kita fikir ramai ramai siapa pemimpin yang dimaksudkan. Dan pemimpin sebegini wajib dibaling kasut Pua Cu kang ke mukanya.

Pemimpin MCA cuba menjuarai kaum cina dengan bercakap lantang mengenai isu tersebut. Chua (Kong-kek) pernah menjadi menteri kabinet, justru dia bukan tidak faham mengenai aspirasi rakyat dan hasrat kerajaan, tetapi sebagai 'mayat' dalam politik dia lebih berani bersuara bagi membuktikan kepada kaumnya bahkan berusaha untuk memberikan sesuatu yang besar kepada kaumnya.


Kaum cina tidak banyak beza dengan yahudi; mereka tamak, khianat dan sanggup menindas bangsa lain demi kepentingan kaum mereka. Mereka yang tidak pernah jujur dalam sebarang kerjasama dengan bangsa Melayu dan mengkhianati bangsa melayu selama ini namun dengan cabul menganggap Melayu bangsa yang malas dan kurang berusaha.

Kenapakah perniagaan melayu sering gagal? Tidakkah kita lihat bahawa mereka seama mereka akan sabotaj sebarang usaha menaikkan bangsa melayu dimana-mana dan dalam apa bidang sekalipun. Masihkah kita ingat dengan rangkaian kedai 'G-mart' yang dianjurkan oleh agensi kerajaan, kenapa ianya gagal? Kerana kaum cina sebagai pembekal khianati bangsa dan peniaga Melayu bagi mengagalkan usaha kerajaan menaikkan bangsa Melayu dalam perniagaan.

Apakah pemimpin-pemimpin UMNO diperingkat bahagian-bahagian sedang lakukan ketika ini? Apa yang mereka lakukan bagi membantu bangsa Melayu? Apa yang mereka lakukan dalam membantu pemimpin mereka yang diserang oleh pemimpin kaum lain mengenai hak-hak bangsa Melayu? Mereka sebenarnya masih tidur dan tidak peduli. Mereka masih mencari peluang mendapatkan harta dan mengongsikannya dengan kaum cina dan membiarkan bangsa Melayu terkapar-kapar.

Di Pahang, ada pemimpin yang sentiasa memberi peluang kepada kaum cina dalam segala hal termasuk kawasan balak kerana percaya orang melayu pandai berniaga dan tidak pandai dalam segala hal tetapi dalam masa sama mereka lupa bahawa mereka juga bangsa Melayu dan ibu bapa mereka bangsa Melayu, bangsa yang mereka katakan tidak pandai lakukan apa-apa itu.

Mungkin lebih baik jika kita berikan juga peluang DAP memerintah negeri Pahang ini supaya kita akan dapat rasai kenikmatannya. Tambahan pula DAP berjanji dan sanggup berikan RM1000 untuk membantu orang-orang miskin. Di Pahang masih ramai yang benar-benar miskin dan tidak mendapat bantuan kerajaan kerana Felcra hanya diberikan kepada kakitangan kerajaan bahkan ada yang suami dan isteri kedua-duanya mendapat saham berkenaan. Ada juga kisah dimana untuk mendapat borang Felcra mesti membelinya dengan nilai RM100 dari Penghulu atau orang-orang berkenaan. Tok Nan, bagun tidur tu dan pegi siasat!

Jika berlaku 13 mei sekali lagi, sudahkan bangsa melayu bersedian untuknya? Bangsa cina akan membeli apa pun dengan duit banyak yang mereka ada. Hatta pemimpin melayu pun sudah mereka beli, hehe ini kenyataan...

Sumber : Braveheart

Tamat Hikayat Malaysia Heaven. Selamat sempurna yang membaca dia dan segala yang menengarkan dia, istimewa yang menyuratkan dia, dipeliharakan Allah subhanahu wataala apalah kiranya dari dunia datang ke akhirat, berkat syafaat Nabi Muhammad mustafa, sallallahu alaihi wasaalam.

3 comments:

bRAVEhEART said...

Salam bro,
Hahahaha!, selamat berpuasa ~ bh

airman_1 said...

masih ada kah pemimpin melayu...selepas tdm

YB Raz said...

braveheart : selamat berpuasa :)

aierman: ada..tunggu aku jadi pm kah kah kah