Geng Bas Sekolah

February 20, 2014

PERANG AKHIR ZAMAN


Pertama yang saya paling hairan ialah bagaimana pihak pentadbiran GHF Kajang boleh membenarkan kegiatan politiking kepartian dilakukan didalam gereja? Adakah ini bermakna pendedahan saudara Razali Abdul Rahman, bekas aktivis veteran DAP ujudnya konspirasi gereja dan pendakyah kristian dalam politik negara dengan tujuan menjadikan Malaysia sebagai sebuah negara Kristian benar?

Sudah tentu pihak GHF sedar bahawa Anwar telah mewawarkan dirinya sebagai calon untuk bertanding dalam PRK N.25 Kajang pada 23 Mac 2014 ini. Bermakna pihak gereja secara langsung terlibat dalam kempen Anwar untuk meraih undi dan sokongan bagi PRK N.25 nanti.

Cuba bayangkan kalau sebuah Masjid di Kajang memanggil pemimpin UMNO untuk berucap atau berkempen selepas solat Jumaat. Saya cukup pasti puak-puak pembangkang dan sekutu sekongkolnya akan memekak melalak sampai ke Bangsa-Bangs Bersatu!

Selanjutnya, adakah pihak GHF akan membenarkan pihak lain termasuk daripada UMNO, Perkasa, PPIM, ISMA dan lain-lain untuk menyampaikan ceramah didalam Gereja tersebut dihadapan penganut kristian selepas upacara keagamaan mereka?

Mungkin elok UMNO, Perkasa atau Ibrahim Ali meminta pihak GHF ruang untuk berbuat sedemikian dalam masa terdekat ini, dan kita lihat apa respon mereka nanti! Adakah mereka pengamal politik hipokrit atau benar-benar melaksanakan demokrasi dan kebebasan bersuara secara adil dan saksama.

Apapun, kalau niat dan tujuan pihak GHF adalah untuk melibatkan diri secara langsung dalam politik kepartian, saya tiada pilihan melainkan mengutuk keras tindakan GHF yang mencampuri urusan politik kepartian dan pilihanraya negara.

Bermakna pendedahan oleh Ustaz Muhamad Al-Amin mengenai penglibatan gereja secara langsung dalam politik kepartian terutama pembangkang seperti yang terkandung dalam risalah Rainbow Nation yang ditemui beliau di Jerusalem adalah benar! (sila rujuk www.ustazamin.com)

Kedua, kenyataan Anwar bahawa akibat pelarangan penggunaan kalimah Allah terhadap kristian, maka kaum kristian tidak boleh menyebut alhamdulillah tetapi alhamduliLord. Kenyataan ini adalah bukti betapa dangkal dan jahilnya Anwar dalam perkara ini. Samada kenyataan ini menunjukkan satu tahap kebodohan melampau atau pengamalan pendirian politiking matlamat menghalalkan cara yang akan menyebabkan Machiavelli sendiri menangis terkejut!

Ketiga, kenyataan Anwar ini jelas memperlekeh titah Tuanku Sultan Selangor yang melarang penggunaan kalimah Allah kecuali melalui cara yang dibenarkan Islam, iaitu Allah itu Satu, Maha Esa! Rasanya Tuanku Sultan Selangor telah mengeluarkan titah yang sangat jelas dalam isu ini. Perlakuan Anwar ini dengan sengaja melanggar titah Tuanku Sultan.

Apatah lagi Tuanku Yang DiPertuan Agong sendiri telah mengeluarkan titah yang sama melarang penggunaan kalimah Allah selain daripada Islam!

Baca selanjutnya disini

Sekarang ni umat islam diserang kiri kanan depan belakang. Di Malaysia ini, selain golongan gila agama seperti pas dan syiah, golongan pro yahudi, athies, dan liberal semakin berkembang. Paling menakutkan, sejak PRU 2008, muncul pula golongan gila agama dari kalangan penganut nasrani. Seperti puak pas dan syiah, mereka merancang mengambil alih negara ini dan menegakkan pegangan mereka sebagai agama rasmi. 

Dengan kelemahan pemerintah pada hari ini, mereka semakin ganas membuat pelbagai masalah didalam negara. Tujuannya hanya satu, untuk menumbangkan Kerajaan yang ada sekarang. Kalau Kerajaan masih tidak ambil peduli ataupun memandang ringan perkara ini, masalah lebih besar akan muncul.

1 comment:

CEO_Siber said...


Anwar Jadi MB - Skuad Sayang Selangor Bubar Ganti Terengganu

LIHAT BUKTI DI SINI
LIHAT BUKTI DI SINI

'Please Note'

- Pelaburan jutaan ringgit 'skuad sayang selangor' sepanjang 5 tahun untuk merampas kembali selangor di tangan PKR tidak berhasil. Malah memberi 8 lagi kerusi Dun kepada PR

- Walaupun beribu kali lakonan @ provokasi yang dimainkan oleh media UMNO BN ia tidak lagi relevan untuk Rakyat Selangor. Begitu juga Kelantan dan Pulau Pinang. Ia tetap akan menjadi milik kekal PR.

- Terengganu juga bakal mengikut jejak selangor... Lihat saja pru 13 hanya 2 kerusi sahaja berbeza dan kemerosotan ketara BN..

- UMNO BN akan membubarkan 'Skuad Sayang Selangor' dan mengantikan 'Skuad Sayang Terengganu' pula. UMNO BN yakin bila perlaburan jutaan ringgit diberikan kepada rakyat Terengganu terutama anak muda akan mengekalkan Terengganu ditangan mereka

- UMNO BN akan kekal memerintah Terengganu jika pelaburan mereka berjaya dalam 'Skuad Sayang Terengganu'... Lihat saja bukti jelas apabila pelaburan RM15,000 untuk satu keluarga FELDA dapat mengekalkan undi mereka kpd UMNO BN walaupun sedikit merosot... Jadi apa sangat bezanya level pemikiran anak muda FELDA dan Anak muda Terengganu?

- UMNO BN tetap akan membubarkan 'Skuad Sayang Selangor' apabila Anwar berjaya menjadi MB selangor. Aura Anwar yang kian kuat kpd anak muda Selangor hanya menjadikan usaha mereka sia2. Lebih baik mereka tumpukan Negeri lain yang juga akan jatuh ke tangan PR...

Akhir Sekali, adakah UMNO BN akan menyumbat kembali Anwar ke penjara untuk tempoh 10 tahun lagi untuk menghalang daripada menjadi MB Selangor??..... Tetapi yang pasti, UMNO BN akan 'ketandusan strategi' untuk merampas kembali Selangor dan menemui 'jalan mati' untuk menarik sokongan pengundi muda dan pengundi baru yang sudah terdidik sejak 5 tahun dulu..