Geng Bas Sekolah

September 19, 2013

LAGI CINA GILA


Ni lagi kes cina gila membunuh orang. Sampai sanggup membunuh anak sendiri. Bayangkan puak ni anak sendiripun mereka sanggup bunuh, kalau mereka dapat negara ni, lagi habis orang kat Malaysia ni.  Dah ler puak ni rakus. Semua benda mereka makan. Habis semua binatang dibunuh, hutan dijarahnya, sungai dikorek. Hancur lebur Malaysia jadinya.

Seorang budak perempuan berusia lima tahun menjadi 'korban' ibu bapanya yang nekad mengambil keputusan cuba membunuh diri bersama abangnya berusia tujuh tahun akibat mengalami masalah hutang.

Dalam kejadian di sebuah rumah kedai milik saudara mereka di kawasan perindustrian Sri Manja Square dekat Jalan Klang Lama di sini, Mable Shiew Mun, 5, maut akibat dilemaskan di dalam asap daripada arang yang dibakar di kediaman tersebut pada 12 September lalu.

Kedua-dua pasangan berusia 50-an dan 30-an serta seorang lagi anak mereka dikenali sebagai Matthew berusia tujuh tahun bagaimanapun tidak mati.

Perbuatan kedua-duanya tidak terhenti setakat itu sebaliknya tetap cuba membunuh diri termasuklah pergi ke Klang, Selangor untuk mencari lokasi sesuai selain ingin menggantung diri di rumahnya.

"Pada malam 11 September lalu, mereka cuba membunuh diri di dalam rumah tetapi tidak berjaya dan pada keesokan harinya, mereka melakukan perkara sama dan kali ini, anak bongsunya meninggal.

"Dua hari selepas itu (13 September), mereka ke Klang untuk mencari lokasi bunuh diri tetapi membatalkan hasrat tersebut kerana takut. Kami percaya mereka membawa mayat mangsa bersama," katanya dalam sidang akhbar di lokasi kejadian di sini hari ini.

Beliau seterusnya memberitahu, polis turut menemukan tali dipercayai untuk digunakan bagi mengantung diri di dalam rumah berkenaan.

No comments: