Geng Bas Sekolah

March 26, 2013

Wong Hijau Menanggis Dalam Mahkamah


Kertas siasatan terhadap Pengerusi Himpunan Hijau, Wong Tack yang mengancam untuk membakar kilang Lynas Malaysia di Gebeng dekat sini, telah lengkap sepenuhnya.

Timbalan Ketua Polis Pahang SAC Datuk Jamaluddin Abd Majid berkata kertas siasatan yang lengkap itu juga telah dihantar ke Pejabat Timbalan Pendakwa Raya Pahang dan difahamkan kini berada di Putrajaya.

"Setakat ini kita sedang menunggu keputusan daripada pihak berkenaan untuk tindakan seterusnya," katanya kepada pemberita selepas menghadiri majlis Sambutan Peringatan Hari Polis ke-206 di sini hari ini.

Beliau berkata ancaman Wong Tack itu dilihat serius dan atas sebab itu siasatan mengikut Seksyen 507 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum dua tahun jika sabit kesalahan tetap berjalan biarpun sebelum ini beliau telah memohon maaf.

Pada 4 Feb lepas, akhbar berbahasa Cina dan beberapa portal berita melaporkan Wong Tack mengeluarkan kenyataan berbaur ugutan untuk membakar kilang nadir bumi itu sekiranya tidak ditutup selepas Pilihan Raya Umum Ke-13 ini.

Hahaha belum apa apa, dah jadi macam ni. Mampuslah cina hijau ni. Jahat sangat. Kalau dah keturunan komunis tu, memang komunis jugalah perangai anak cucu dia. Suka suka dia je bakar kilang kat Malaysia ni. Bila rakyat Malaysia dah marah, mengelabah dia nak menjawap. Perangai serupa najis ini, ada hati nak bertanding kat Bentong. Sorry lah. Datang je Bentong, orang Bentong campak ko ke dalam Sg Bentong tu.

2 comments:

Jeffry said...

KEHKEHKEH MMG SIFAT FUCKATAN SKE TIMBULKN HURU HARA..SEKALI SKALA KNE AJOR CMTU SKET..TP KLU BLEY HALAU TERUS PUN TKPE >:D

Jeffry said...

KEHKEHKEH MMG SIFAT FUCKATAN SKE TIMBULKN HURU HARA..SEKALI SKALA KNE AJOR CMTU SKET..TP KLU BLEY HALAU TERUS PUN TKPE >:D