Geng Bas Sekolah

March 21, 2013

Cina DAP Nak Hancurkan Malaysia


Tahu tak korang bahawa di Gelang Patah tu ada sebuah perlabuhan yang dikenali sebagai Perlabuhan Tanjung Pelepas atau 'short form'nya digelar PTP?

Korang tahu tak kedudukan PTP tu terletak dibahagian paling hujung Semenanjung dan menjadikannya sebagai perlabuhan paling strategik buat Negara?

PTP diwujudkan untuk menjadi alternatif kepada pedagang - pedagang yang melalui Selat Melaka menaik atau menurunkan barang mereka sebelum meneruskan perjalanan.
Disini terungkainya misteri kenapa Si Kit Siang tu beria - ia benar nak pindah ke Gelang Patah. Kemungkinan besar disebabkan PTP ni jugak.

Sejak PTP wujud sewaktu zaman Tun Mahathir sehingga ke hari ini, perlabuhan tersebut menjadi saingan utama kepada Singapura sebab kedudukannya lebih strategik.

Akal Tun Mahathir terlalu panjang sehinggakan perkara sedemikian tidak mampu untuk kita sendiri fikirkan. Tun dah buat perancangan jangka masa panjang. Dengan adanya PTP, kemasukan kapal - kapal dagang ke Singapura semakin menyusut sehingga ada satu masa ianya mengugat ekonomi Negara Republik tersebut.

Selain itu, cadangan untuk mewujudkan 'Jambatan Bengkok' yang merentasi Singapura ke Malaysia juga adalah bagi tujuan itu jugak. Lepas kapal singgah di PTP, diorang dah tak payah nak susah - susah singgah ke Singapura. Diorang boleh lalu terus melalu Selat Sunda.

Memandangkan ekonomi di Asia Tenggara kini semakin memusat kepada Malaysia, maka satu tindakan drastik perlu dilakukan bagi mencegah perkara tersebut daripada berlaku.

Tambahan pulak, sejak Wilayah Iskandariah semakin pesat membangun dikawasan Gelang Patah, ekonomi Singapura juga turut mengalami impak yang cukup besar.

Siapa yang dapat nafikan bila orang kata yang Singapura menerima pelaburan paling besar dari Israel sebab mereka adalah sekutu paling rapat dengan Rejim Zionist tu? Andaikata kapal dah tak berlabuh di Singapura dan ekonomi Republik itu semakin menurun, kesannya turut akan diterima oleh Israel secara lansung.

Maka, tidak syak lagi bahawa keinginan Si Kit Siang tu nak pindah ke Gelang Patah adalah atas sebab - sebab berikut. Kemungkinan dia mahu mengucar - kacirkan PTP.

Kemungkinan, agenda DAPigs untuk mengucar - kacirkan ekonomi Negara adalah bagi tujuan untuk memburukkan Negara kepada pihak luar. Siapa tau ye tak.

Sumber : PahangKu

No comments: