Geng Bas Sekolah

February 4, 2013

DAP Lancarkan Perang Keatas Malaysia


Kerajaan negeri Pulau Pinang pimpinan DAP dikecam kerana menurunkan banner Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengucapkan "Gong Xi Fa Cai" (Tahun Baru Cina) kepada masyarakat Cina di negeri itu.

Menteri Pelancongan, Datuk Seri Dr. Ng Yen Yen berkata, langkah kerajaan negeri itu merupakan satu tindakan keterlaluan berikutan maklum balas diterima juga menunjukkan beberapa individu telah memijak gambar Najib selepas banner diturunkan.

Yen Yen berkata, Ketua Menteri, Lim Guan Eng perlu memohon maaf atas tingkah laku tidak sopan terhadap seorang Perdana Menteri Malaysia.

"Beliau (Lim) perlu ingat (Najib) adalah Perdana Menteri Malaysia termasuk Pulau Pinang. Memijak muka Perdana Menteri adalah sama seperti memijak muka Malaysia," katanya kepada pemberita selepas menghadiri program "My Beautiful Malaysia" di Dataran Taman Negara, Teluk Bahang, di sini, hari ini.

"Sekiranya sebuah banner (dengan gambar perdana menteri) dikoyak ia bermakna menolak Malaysia," kata Yen Yen ketika diminta mengulas tindakan Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP) menurunkan banner ucapan Najib kerana mereka yang memasang tidak memohon permit.

Beliau berkata, Kerajaan Persekutuan sentiasa membantu membangunkan Pulau Pinang demi kebaikan rakyatnya walaupun negeri itu tidak ditadbir oleh Barisan Nasional (BN).

"Jangan terlalu taksub dengan politik. Ada benda yang anda tidak boleh mempolitikkan sekiranya ia untuk kebaikan rakyat Pulau Pinang. Jadilah kerajaan bertanggungjawab dan memberi khidmat baik kepada rakyat. Jika kerajaan persekutuan mahu membantu, biarkan aja," katanya.

Celaka sungguh Guan Eng dengan pengikut dia. Berani betul koyakkan banner Kerajaan Pusat. Ini memang dah menunjukkan dia berazam nak pisahkan P.Pinang daripada Malaysia. Ayuh rakyat P.Pinang bersatu tumbangkan kezaliman rejim DAP dan humban Guan eng keluar dari P.Pinang.

1 comment:

Jeffry said...

TERANG2 KOMUNIS TAK SUKA MELAYU BROO. RAKYAT PP KENA GUNA KESEMPATAN PRU NI KASI BUNGKUS PARTI PALING RASIS KAT MESIA BROO HUHUHUHU