Geng Bas Sekolah

December 14, 2012

EXCO DAP Pegang Dua Kerakyatan


Beberapa portal sebelum ini menyiarkan tentang seorang Exco Pulau Pinang yang mempunyai status penduduk tetap di New Zealand. Bahkan Exco berkenaan baru-baru ini telah ke New Zealand untuk memperbaharui status penduduk tetapnya di Negara Kiwi itu.

Siapakah Exco terbabit?

Daripada sumber, Exco berkenaan adalah PHEE BOON POH, Exco Alam Sekitar dan Kesihatan Pulau Pinang.

Isteri dan anak Phee Boon Poh dikatakan telah mendapat status penduduk tetap New Zealand. Begitu juga dengan kakak dan anak saudaranya. Bukan itu sahaja, Phee Boon Poh juga dikatakan memiliki harta di New Zealand.

Walaupun berita berkenaan telah riuh diperkatakan, DAP dan Lim Guan Eng masih tidak memberikan sebarang respons.

Nota: Phee Boon Poh telah bercuti selama 16 hari dari 22 Jun sehingga 5 Julai ke New Zealand. Kononnya untuk menyelesaikan masalah KELUARGANYA DI SANA. Bagaimanapun, laporan dan siasatan menunjukkan Phee Boon Poh ke New Zealand untuk memperbaharui status penduduk tetapnya!

Sumber : TFK

Tak pelikpun bila dengar cina ada dua kerakyatan ataupun bertukar kerakyatan. Sebab dorang dah memang keturunan pendatang. Tiba masanya dorang akan berambus keluar juga. Kaum ni jenis mana ada kesetiaan. Kat mana boleh buat duit, kat situ kaum ni akan berkumpul. Bagaikan anjing dan tulang.

Kalau betul cina Phee Boon Poh ni ada dua kerakyatan, tolong buang kerakyatan Malaysia dia. KDN sila buat kerja. Jangan asyik bagi amaran je.

1 comment:

Jeffry said...

SENANG DIORANG DAH READY NAK CABUT LARI KLU KLH PRU NANTI KEHKEHKEHKEH