Geng Bas Sekolah

December 30, 2012

Abby Abadi Semakin Rosak


Tiada siapa menyangka, seorang artis yang mencapai tahap veteren boleh terjebak ke dalam politik kepartian. Pada mulanya dia memberikan alasan untuk berhijrah kononnya parti pilihannya adalah parti agama. Namun lebih mengejutkan artis itu yang usianya sudah agak berusia itu tanpa segan silu begitu rancak membuat fitnah kepada umat islam diatas nama parti politik anutannya sekarang.

Untuk masuk kemana mana parti politik, itu tidak dilarang sama sekali kerana negara ini adalah negara demokrasi. Tetapi apabila masuk ke dalam politik diatas alasan berhijrah dan kemudian tanpa segan silu membuat cerita fitnah kesana kemari, adakah itu hijrah yang dia maksudkan sebelum ini?

Artis veteren ini tanpa segan atau malu, memfitnah orang islam menjual tanah Felda, merampas tanah rakyat dan menganiaya rakyat miskin. Tetapi adakah beliau sedar, bahawa selama ini parti anutannya telah melakukan perkara yang dia tuduhkan itu kepada orang lain ?

UMNO tidak pernah merampas tanah rakyat secara zalim, tidak menipu orang orang Felda malah UMNO lah yang memulakan Felda. Sedangkan PAS yang beliau agungkan sebenarnya langsung tidak mempedulikan hal kebajian rakyat. Lebih dua puluh tahun PAS memerintah, masalah air masih menjadi isu di Kelantan. Begitu juga dengan tanah orang asli yang dirampas atas nama Ladang Rakyat sedangkan tanah itu dijual kepada syarikat Singapura. Dan hak orang asli telah dinafikan.

Selanjutnya klik sini

Tak ku sangka, tak ku duga. Rupa rupanya bila masuk PAS lebih rosak akhlak jadinya yek.