Geng Bas Sekolah

March 30, 2012

Kempen DAP Dibantu Negara Asing


Pihak pembangkang khususnya PKR telah menjadikan isu kilang memproses nadir bumi di Gebeng, Pahang yang dibina oleh Lynas Malaysia Sdn Bhd sebagai isu politik.

Penyokong pembangkang serta rakyat tempatan telah digembeleng sejak setahun lalu untuk menentang projek tersebut.

Tujuan utamanya ialah untuk menutup kilang Lynas yang yang menelan belanja dan pelaburan asing lebih RM700 juta bagi negeri Pahang.

Bermacam-macam tohmah dan dakwaan dilemparkan terhadap projek tersebut antara lain bahawa projek tersebut membahayakan rakyat Pahang serta alam sekitar kerana kononnya risiko bahan buangan beradioaktif hasil pemprosesan bahan mentah nadir bumi yang dilombong dari Australia.

Bagaimana pihak kerajaan pusat dan kerajaan negeri termasuk semua agensi yang bertanggungjawab dalam pelesenan dan pemantauan kilang tersebut telah memberi jaminan bahawa kilang tersebut selamat dan tidak berisiko tinggi seperti mana yang didakwa oleh pembangkang.

Malah ahli parlimen Hulu Langat, Dr Che Rosli Che Mat yang merupakan pakar kajian nuklear telah mengesahkan tapak loji memproses nadir bumi Lynas adalah selamat dengan pemantauan yang mengikut prosedur.

Sekaligus kenyataan yang datangnya dari seorang pakar dan professional seperti Dr Che Rosli menyanggah dakwaan-dakwaan berbaur politik dan tidak berasas daripada kumpulan kempen anti-Lynas yang diketuai oleh Ahli Parlimen Kuantan, Fuziah Salleh.

Lebih daripada 90 peratus yang hadir terdiri daripada ahli dan penyokong DAP, hanya segelintir kecil penyokong PKR dan PAS menyertai mana-mana perhimpunan anti-Lynas.

Ini membuktikan bahawa wujud agenda tersembunyi yang tidak mahu didedahkan oleh DAP.

Menurut sumber dalaman kempen anti-Lynas sendiri, Fuziah dan kuncu-kuncunya mampu menerajui kempen mampu bertahan lebih setahun kerana sokongan dana yang besar.

Dana tersebut dikatakan diberikan oleh sebuah negara Asia yang juga merupakan antara pengeluar terbesar nadir bumi dunia.

Sumber: PahangKu


Biasalah dalam mana mana gerakan reformasi dan rusuhan diseluruh dunia, sudah pasti ada tangan tangan ghaib yang membantu mereka. Seperti di Libya, Mesir dan sebagainya, NGO NGO asing yang berpengkalan di Amerika banyak memainkan peranan. NGO ini menyalurkan dana dan tunjuk ajar bagaimana untuk mencetuskan huru hara didalam negara.

Jadi tak pelik kalau DAP dan PKR ini sentiasa mempunyai sumber kewangan yang banyak. Mereka ini bukannya parti politik tahap kampung seperti PAS sebaliknya mereka mempunyai hubungan antarabangsa. Malah pakcik Anwar sendiri mempunyai hubungan kelamin intim dengan pelobi yahudi zionis di Amerika. Pemimpin DAP juga  mempunyai hubungan khas dengan pemimpin Singapork.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca

1 comment:

Jeffry said...

BKN KECIK2 PUNYE DANA DIORANG DPT BROO. SEGALA SUMBER DIORANG DPT. DR DALAM & LUAR. BAIK PUNYE SPONSER. TAKDE PASAL LA FUZIAH NAK BODOHKAN DIRI DIA YG TERANG2 TAK TAU PSL NUKLEAR CENGITU JEK KLU BUKAN SBB MASYUUKKKK!..HUHUHUHU