Geng Bas Sekolah

September 10, 2011

Syarikat Swasta Bakal Menjadi Kerajaan

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak meminta syarikat telekomunikasi supaya mengkaji semula keputusan mengenakan cukai perkhidmatan sebanyak 6.0 peratus kepada pengguna ke atas produk tambah nilai dan pek permulaan kerana keputusan itu kini dilihat membebankan rakyat.

Najib berkata keputusan itu yang diambil sendiri oleh syarikat telekomunikasi merupakan satu keputusan yang tidak popular selepas beliau mengambil kira pandangan dan maklum balas dari pengguna.Menurutnya, fokus utama ketika ini sepatutnya untuk mengurangkan beban rakyat dan bukannya mengambil keputusan untuk menambah beban itu.

“Saya dah dapat banyak reaksi dan maklumat timbal balas dari orang ramai bahawa langkah yang dibuat oleh syarikat telekomunikasi mengenakan cukai perkhidmatan kepada pengguna adalah suatu yang tidak popular dan sukar diterima oleh rakyat.

“Saya berharap syarikat telekomunikasi dapat kaji semula langkah ini kerana hari ini kita hendak kurangkan beban kepada rakyat.”

“Kita tidak pernah luluskan, keputusan dibuat pihak syarikat telekomunikasi sendiri,” katanya.


Apa lagi..Ambillah tindakan. Tapi aku tahu hasilnya nanti tetap tiada. Macam kes kenaikan Astro dahulu. Senyap senyap caj tetap dinaikkan juga. Hahaha syarikat swasta lagi power dari Kerajaan

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca

1 comment:

Anonymous said...

APA NAK SUSAH SANGAT,KERAJAAN KELUAR LESEN PADA SYARIKAT TELCO BARU BIAR DEPA BERSAING.