Geng Bas Sekolah

June 24, 2011

Orang PAS Murtad Sokong Ambiga !

Dalam satu forum anjuran DAP pada Jun 2007, Ambiga mempertikaikan perlaksanaan hukum syariah dalam artikel 121 (1A) berkaitan dengan kes Lina Joy. Apakah Ambiga yang menyokong kebebasan beragama yang dimahukan oleh Lina Joy ini dianggap BERSIH oleh ahli-ahli PAS?
 
Ancaman Daripada 14 Tuntutan IFC Terhadap Umat Islam

1. Seseorang anak yang dilahirkan oleh ibubapa Islam tidak seharusnya secara terus menjadi orang Islam.(kes Siti Hasnah Vanggarama klik sini )

2. Orang-orang bukan Islam yang telah memeluk Islam hendaklah diberikan kebebasan untuk kembali ke agama asal mereka(murtad) dan tidak boleh dikenakan tindakan undang-undang.

3.Sebarang kes pertukaran agama orang Islam kepada bukan Islam tidak sepatutnya dikendalikan oleh mahkamah syariah tetapi dikendalikan oleh mahkamah sivil.

4. Tidak perlu dicatatkan di dalam kad pengenalan seseorang Muslim bahawa ia beragama Islam

5. Orang bukan Islam tidak perlu dikehendaki menganut Islam sekiranya ingin berkahwin dengan orang Islam. Orang Islam hendaklah dibenarkan keluar daripada Islam(murtad) sekiranya ingin berkahwin dengan orang bukan Islam tanpa boleh dikenakan tindakan undang-undang.

6. Seseorang atau pasangan suami-isteri yang menukar agamanya dengan memeluk Islam tidak patut diberikan hak penjagaan anak.(Maksudnya anak hendaklah diserah kepada orang kafir)

7. Orang-orang yang bukan Islam yang mempunyai hubungan kekeluargaan dengan seorang yang memeluk Islam hendaklah diberikan hak menuntut harta pusakanya selepas kematiannya..

8. Kerajaan hendaklah menyediakan dana yang mencukupi untuk membina dan menyelenggara rumah-rumah ibadat orang bukan Islam sebagaimana kerajaan menyediakan dana yang serupa untuk masjid.

(Pada 9 Jun 2008, kerajaan campuran Pakatan Rakyat ( PR ) negeri Selangor yang terdiri daripada PKR,DAP dan Pas telah membuat pengumuman untuk menghapuskan peraturan menghadkan rumah ibadat bukan Islam boleh dibina dengan keluasan melebihi 10,000 kaki persegi di negeri itu.

Keputusan ini diumumkan oleh Dr. Xavier Jayakumar (Pengerusi Jawatankuasa Tetap Kesihatan, Pekerja Ladang, Kemiskinan dan Kerajaan Prihatin Negeri, Naib Presiden PKR) bersama Ronnie Liu Pengerusi Tetap Jawatankuasa Tetap Kerajaan Tempatan, Penyelidikan dan Pembangunan Negeri, Exco DAP Pusat.

9. Orang-orang bukan Islam hendaklah dibenarkan dan tidak boleh dihalang daripada menggunakan perkataan-perkataan suci Islam dalam percakapan dan sebagainya.

10. Bible dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Indonesia sepatutnya dibenarkan untuk diedarkan kepada umum secara terbuka.

11. Pelajaran agama bukan Islam untuk penganut agama itu hendaklah diajar di semua sekolah.

12. Program-program berunsur Islam dalam bahasa ibunda sesuatu kaum hendaklah ditiadakan. (maksudnya rancangan al kuliyah, astro oasis, forum forum islam diharamkan!) Program dakwah agama lain selain Islam pula hendaklah dibenarkan untuk disiarkan dalam bahasa ibunda (maksudnya ceramah agama lain disiarkan secara terbuka ditelevision) masing-masing.

13. Orang-orang Islam yang membayar zakat tidak sepatutnya dikecualikan daripada membayar cukai pendapatan dan wang hasil zakat sepatutnya digunakan juga untuk keperluan orang-orang bukan Islam.

14. Sepatutnya islam tidak disebut sebagai pilihan pertama masyarakat Malaysia seperti dalam soal pakaian menutup aurat kepada pelajar sekolah.


Kalau ikut Hudud, orang yang murtad boleh dibunuh. Sebab itulah PAS tidak mahu Hudud dilaksanakan. Rupa rupanya PAS menyokong kes murtad.

Perkataan yang aku bold kan itu sudah cukup bukti bahawa Ambiga dan DAP adalah musuh Allah s.w.t. Dan mengapa orang PAS bersama sama dengan musuh Allah s.w.t ini? Semuanya kerana gilakan kuasa dan mahu menghancurkan agama dan umat islam di Malaysia.

Bangkitlah Wahai Umat Muhammad s.a.w! Bangkitlah Menentang Mereka Yang Memusuhi Islam. Bangkitlah Wahai Umat Muhammad s.a.w Demi Mempertahankan Akidah Dan Kebenaran Yang Diyakini

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca

4 comments:

reez said...

kesian org melayu kita ni.. masih lg tak sedar dari mimpi yg lena.. sanggup bersekongkol dgn kafir harbi utk kepentingan politik yg busuk dan kotor..

hapuskan Ambiga !!

YB Raz said...

reez: mereka sanggup sebab gilakan kuasa.

hamzah ian said...

pergh... tak terkata aku baca

Jeffry said...

DPT KETUA FUCKATAN PUN KAKI LIWAT, SOKONG MURTAD. PAS IKUT JEK ASAL MENANG PILIHANRAYA. YG LAIN2 TU LEH KAUTIM DGN DEEAYYPIG KEMUDIAN NANTI. TU PSL SIANG2 DIORANG DH TOLAK ISLAM MASUK LONGKANG BROO..KEHKEHKEH HARKK PTUIHHHH!!