Geng Bas Sekolah

August 25, 2010

Semua Benda Di Makan

IPOH 24 Ogos - Seekor ikan kerapu gergasi sepanjang 2.5 meter dan berat 148 kilogram berjaya ditangkap oleh seorang nelayan di Pantai Remis.

Ikan kerapu gergasi yang cukup untuk dijadikan hidangan kepada lebih 400 orang itu kemudian dibeli oleh seorang pengusaha restoran di sini.

Pengusaha restoran tersebut, Teoh Kar Hooi berkata, ikan kerapu yang dianggarkan berusia lebih 30 tahun itu dibeli dengan harga RM8,000.

"Saya terkejut apabila nelayan itu yang juga rakan saya menyerahkan kerapu gergasi ini.

"Dia tangkap ikan kerapu gergasi ini dekat Pantai Remis malam semalam menggunakan pukat tarik," katanya kepada pemberita di restorannya di Pasir Putih di sini hari ini.

Kah Hooi yang menjalankan perniagaan restoran sejak lebih 20 tahun menyifatkan kerapu gergasi itu amat istimewa untuk dijadikan hidangan.

Sumber : Utusan malaysia

Inilah perangai kaum ni. Semua benda hendak dimakan. Petang semalam ketika pulang dari kerja, aku terserempak dengan seekor biawak besar. Kebetulan ada dua orang kaum ini berjalan dihadapan aku. Bila nampak biawak ni, terus mereka kejar. Bersemangat betul nak tangkap.

Tamat Hikayat Malaysia Heaven. Selamat sempurna yang membaca dia dan segala yang menengarkan dia, istimewa yang menyuratkan dia, dipeliharakan Allah subhanahu wataala apalah kiranya dari dunia datang ke akhirat, berkat syafaat Nabi Muhammad mustafa, sallallahu alaihi wasaalam.

2 comments:

bRAVEhEART said...

pada satu ketika kaum itu juga, berada ditepi sungai dan terlihat sesuatu bergerak dan menyangka adalah haiwan makan merekapun terjun kedalam sungai menangkap benda bergerak itu, rupa2 nya hanya dahan kayu yang hanyut dalam sungai. itu pasal, bangsa itu apa saja yang bergeraka akan mereka makan...

YB Raz said...

bahaya ni..nanti kitapun dimakan juga hahaha