Geng Bas Sekolah

August 24, 2010

Indon BABI Siri 3

JAKARTA 23 Ogos – Tunjuk perasaan membantah penahanan tiga anggota penguat kuasa Indonesia oleh polis Malaysia yang diadakan di depan Kedutaan Besar Malaysia di sini kecoh.

Tunjuk perasaan yang disertai oleh anggota daripada Benteng Demokrasi Rakyat Indonesia (Bendera) itu bermula dengan orang ramai membawa sepanduk mengecam Malaysia kerana menangkap anggota penguat kuasa negara berkenaan yang sedang menahan nelayan Malaysia yang menceroboh perairan Indonesia dekat Pulau Bintan.

Bagaimanapun suasana menjadi kecoh apabila penunjuk perasaan membawa lima bungkus najis manusia dan mahu dilempar ke dalam Kedutaan Malaysia.


Para penunjuk perasaan sempat memijak bendera Malaysia dan melepar sebungkus najis ke dalam kawasan kedutaan Malaysia dan ke atas Jalur Gemilang yang dibentang di atas tanah, apabila polis berpakaian biasa menangkap tiga penunjuk perasaan terbabit.

Suasana menjadi kecoh apabila para penunjuk perasaan mendesak rakan mereka dibebaskan. Mereka juga memberi amaran kepada polis supaya membebaskan penunjuk perasaan terbabit hari ini juga. Jika polis gagal berbuat sedemikian mereka akan melancarkan gerakan mengusir rakyat Malaysia.

Sebelum ini anggota penguat kuasa Kementerian Kelautan dan Perikanan Indonesia menangkap tujuh nelayan Malaysia yang dituduh menceroboh perairan negara jiran itu. Bagaimanapun timbul kekecohan apabila anggota Pasukan Gerakan Marin cuba menghalang tindakan itu telah menangkap tiga anggota penguat kuasa terbabit.

Namun masalah itu diselesaikan secara diplomasi oleh kedua-dua negara apabila kesemua yang ditahan dibebaskan.

Penyelesaian secara diplomasi itu bagaimanapun dianggap segelintir masyarakat Indonesia termasuk pertubuhan bukan kerajaan sebagai sikap yang terlalu berlembut dengan Malaysia dan kerajaan Indonesia tidak tegas mempertahankan kedaulatan negara berkenaan. – Utusan


INDON BABI

Apa lagi yang kerajaan tunggu? Mereka masih mahu berperang dengan kita. Malah sudah mengugut mahu mengusir rakyat malaysia disana. Apa lagi nak tunggu? Masih nak tunggu amaran dari menteri tu ke?

Menurut Pisau, orang Indon sering menceroboh perairan negara dan mengugut nelayan kita. Sejak 2005 hingga Ogos 2010, terdapat 12 kes pencerobohan bot dan kapal Pihak Berkuasa Indonesia dalam perairan Johor sahaja. Nelayan tempatan yang menangkap ikan dalam perairan Malaysia kerap menjadi mangsa perasugut dan diminta membayar sejumlah wang bagi membebaskan nelayan yang ditahan. Insiden seumpama ini akan berulang di masa hadapan khususnya dalam musim perayaan yang akan disambut tidak lama.
(sumber klik sini)

Sepatutnya kerajaan bertindak lebih tegas. Jangan biarkan maruah bangsa dan negara dipijak oleh Indon celaka laknattullah. Orang indon ni sama saja dengan yahudi zionis. Bodoh sombong tahap babi.


Sudah banyak bala Allah turun kepada mereka, tetapi mereka masih belum sedar. Masih sombong dan angkuh. Mereka berlagak dan masih mahu berperang dengan kita walaupun mereka ditimpa musibah gempa bumi dahulu. Malah cuba menghalang usaha tentara kita menyelamatkan rakyat kita di Padang dahulu.


Selepas ini jangan diambil lagi pekerja dari Indon. Jangan dilayan tuntutan gaji minimum untuk pekerja mereka. Bangsat sungguh mereka ini.

Indonesia BABI! Babi pun tak macam Indonesia!

Tamat Hikayat Malaysia Heaven. Selamat sempurna yang membaca dia dan segala yang menengarkan dia, istimewa yang menyuratkan dia, dipeliharakan Allah subhanahu wataala apalah kiranya dari dunia datang ke akhirat, berkat syafaat Nabi Muhammad mustafa, sallallahu alaihi wasaalam.

2 comments:

Jeffry said...

TU SEME GENG AL JUBOREE MKN B*B* SALAI TU BROO!!KEHKEHKEH

YB Raz said...

memang geng dia pun..anak haram dia fizah tu pun pergi indon cakap kapal selam kita ada problem...babi anak beranak ni