Geng Bas Sekolah

January 29, 2010

Drama UMNO "Belia Benci KJ"

Sipnosis:

Rata rata blogger pro UMNO mula mengeluarkan kenyataan menolak KJ. KJ bukanlah bermaksud Khalid Jamlus walaupun memegang jawatan timbalan presiden FAM. Sebaliknya KJ itu membawa maksud Khairy Jamaluddin.

KJ yang dilahirkan di Kuwait, graduan Universiti Oxford merupakan alnakmenantu Tun Abdullah mantan perdana menteri Malaysia. Disebabkan dia ini alnakmenantu perdana menteri, maka saham KJ naik melebihi paras harga siling.Dan juga dia ini alnakmenantu mantan perdana menteri, maka dia dipilih/terpilih menjawat jawatan Ketua Pemuda UMNO. Berbekalkan sijil alnakmenantu, muka jambu dan banyak duit, maka teruslah memegang jawatan Ketua Pemuda.

Tetapi langit tidak selalunya cerah. Sedangkan keretapi tayar besipun boleh tergelincir dari landasan inikan pula nasib KJ. Setelah prestasi pemuda UMNO merosot sejak dipegang oleh KJ, maka KJ diMINTA berundur.Malah KJ sendiri ditolak oleh EXCO Pemuda. Tidakkah KJ mempunyai rasa malu kerana masih mahu memegang jawatan sedangkan orang sudah tidak suka? Atau KJ mahu menjadi seperti badut Nizar, exMB Perak yang ditendang dan dikencing oleh rakyat Perak sendiri?

Kini drama melayu UMNO mula dimainkan. Apakah ending drama ini? Bagaimanakah nasib KJ selepas ini? Siapa rakan atau lawan KJ?

Sama sama kita saksikan sehingga ke episod akhir.

No comments: