Geng Bas Sekolah

November 27, 2017

MALAYSIAKINI PORTAL BERITA FITNAH

Tiada yang pelik apabila MalaysiaKini memainkan cerita mengenai kononnya Ku Nan memperlekeh pelajar pelajar UiTM. Kononnya Ku Nan mengatakan pelajar UiTM adalah 'slow learner'. Malah Ku Nan meminta pelajar pelajar ini ingat bahawa segala jasa yang mereka terima melalui UiTM adalah kerana UMNO.

Sebenarnya sejak dahulu MalaysiaKini suka memburuk burukkan pemimpin UMNO dan juga melaga-lagakan orang Melayu. Apa yang Ku Nan kata adalah supaya orang Melayu ini sedar bahawa UiTM telah menukar mereka yang kurang pandai kepada orang yang berjaya. Malah UiTM sendiri ditubuhkan kerana kepimpinan UMNO yang mahu orang Melayu mendapat peluang pendidikan biarpun mereka kurang cemerlang semasa di sekolah dahulu. Kepimpinan UMNO mahukan orang Melayu ini berjaya. Hasilnya UiTM telah melahirkan ribuan graduan yang kualitinya setanding dengan graduan lulusan universiti luar negeri.

Aku tidak faham kenapa Kerajaan masih membenarkan MalaysiaKini beroperasi atau membenarkan wartawan MalaysiaKini membuat liputan dalam program program Kerajaan. MalaysiaKini sepatutnya diharamkan sahaja kerana bukan sekali dua mereka sengaja mengeluarkan cerita cerita fitnah. Sudah tiba masanya MalaysiaKini dikenakan tindakan undang undang yang tegas supaya mereka tidak lagi berani membuat cerita cerita karut.

No comments: