Geng Bas Sekolah

April 21, 2013

Ceramah Parti STOPAS Disambut Meriah


Pas menerima TAMPARAN AWAL pada hari pertama kempen Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) apabila ceramah calonnya di Dewan Undangan Negeri (DUN) Lenggeng, Zulkefly Mohammad Omar HANYA DIHADIRI 10 ORANG PENYOKONG di Kampung Pantai dekat sini malam tadi.

Walaupun bercakap soal janji, habuan dan kebaikan menyokong pembangkang, khususnya Pas, Zulkefly nyata GAGAL MENARIK PERHATIAN orang ramai untuk hadir ke ceramah yang dibuat di bawah sebuah khemah itu.

Tambahan pula, kemampuan calon Barisan Nasional (BN), Datuk Ishak Ismail yang turut mengadakan ceramah pada jarak 50 meter itu, LEBIH MENGGAMIT penyokong untuk hadir mendengarnya.

Lebih menyedihkan ceramah bermula pukul 10 malam di kem Pas itu, tidak kedengaran laungan "takbir" seperti selalu, malah wajah penyokong yang mendengarnya juga kelihatan mengantuk.

Zulkefly dalam ceramahnya yang hambar itu, menggunakan kesempatan untuk memburuk-buruk Barisan Nasional (BN) khususnya terhadap kepimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib dan timbalannya, Tan Sri Muhyiddin Yassin kononnya gagal menguruskan negara.

Malangnya dia tidak pula memberitahu betapa gagalnya diri sendiri kerana tidak mampu mentadbir kem ceramahnya sehingga yang datang pada majlis itu hanya 10 orang sahaja.

Walaupun hanya 10 orang saja tapi aku yakin sebenarnya jumlah pendengar lebih dari itu. Malah aku juga rasa ceramah ini bukanlah untuk manusia sebaliknya untuk jin dan syaitan. Maklumlah pilihanraya lagi seminggu lebih. Mesti puak ni terpaksa panggil kawan kawan lama dia untuk membantu menambahkan undi.

Tak percaya ? Nanti mesti muncul banyak pengundi hantu yang akan membantu kemenangan PAS. Sebab itulah ceramah ni hanya 10 orang saja. Sebab fokus ceramah ni lebih kepada hantu dan syaitan. Hantu syaitan inilah yang akan menolong PAS sebagai pengundi hantu.

Nik Aziz setuju terima bantuan syaitan


1 comment:

Berita dari gunung said...

Mungkin Zulkefly Mohammad Omar cukup hebat untuk tanggung dosa maksiat Anwar Abraham dan tipu helah Hadi Awang....