Geng Bas Sekolah

July 15, 2012

PAS Jadi Pengikut Kafir


Pas Negeri Sembilan mendesak MCA negeri itu memohon maaf kepada umat Islam kerana didakwa mengaitkan kejadian amuk di Putrajaya dengan agama Islam, selain turut mengaitkan komponen Pakatan Rakyat (PR) itu dengan kejadian berkenaan. Pas mendakwa kenyataan keterlaluan itu dikeluarkan Penolong Setiausaha MCA Negeri Sembilan, Jason Lee menerusi laman Twitternya baru-baru ini.

Malah, dalam satu majlis bersama rakyat anjuran MCA di Temiang pada 19 Jun lalu, kira-kira 8.30 malam, beberapa pemimpin MCA turut didakwa memberi gambaran buruk tentang undang-undang Islam, termasuk hukum hudud menerusi ceramah dan tayangan multimedia diadakan.

Pesuruhajaya Pas negeri, Mohd Taufek Abd Ghani berkata, MCA atau sesiapa sahaja dalam pimpinan parti itu tidak layak dan tidak sepatutnya bercakap soal agama Islam kerana ia adalah isu sensitif.

Menurutnya, hanya individu tertentu sahaja dan beragama Islam boleh mengulas atau berhujah berhubung perkara itu dan tindakan MCA menganjurkan debat berhubung undang-undang Islam adalah tidak wajar.

“Sebagai sebuah parti politik berusia lebih 50 tahun, MCA sepatutnya menjadi parti matang dan bukan sesuka hati bercakap perkara menyentuh sensitiviti sesuatu kaum. Kita memandang serius perkara ini kerana ini isu agama dan mahu MCA minta maaf pada orang Islam," katanya.


Sejak bila PAS ni pertahankan islam? Sejak bila PAS ni ambil kisah pasal hudud? Hj hadi dah kata hudud tu tak ada. Gila ke apa puak bodoh bahlul ni. Bila kafir DAP kata tolak hudud, puak ni boleh tersengih sengih suka pulak. Bila si kafir DAP membaca ayat quran tunggang terbalik, puak ni boleh bertakbir gembira.

Puak ni campur aduk agama islam dengan parti politik bodoh, dorang tak dikira menghina islam ke? Cerai bini sebab bini taknak masuk PAS, itu ajaran islam ke? Kata orang islam tu kafir sebab taknak sokong parti politik bodoh dia, itu ajaran islam ke?

Puak ni tak sedar, berpuluh tahun lamanya doranglah yang merosakkan islam. 

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca

No comments: