Geng Bas Sekolah

April 7, 2012

Anwar Ibrahim Guna Wang Rakyat Selangor Belanja Kawan Indon


Kerajaan Negeri Selangor terpaksa menerima seorang kawan baik penasihat ekonomi negeri sebagai tetamu kerajaan negeri.

Adi Sasono yang merupakan kawan baik Anwar Ibrahim terpaksa dilayan sebagai tetamu kerajaan negeri atas arahan penasihat ekonomi negeri. Beliau akan berada selama tiga hari di Malaysia. Semua kos kunjungan beliau terpaksa di tanggung oleh MBI.

Ini adalah satu bentuk pembaziran dan mencuri wang rakyat negeri Selangor. Sedangkan Adi Sasono bukanlah tokoh VIP yang sepatutnya menerima layanan sedemikian oleh kerajaan negeri. Beliau hanya pernah menjadi Menteri Koperasi Indonesia selama satu tahun sewaktu Habibie menjadi Presiden lebih 10 tahun yang lalu.

Hanya kerana beliau kawan baik Anwar Ibrahim yang juga berfahaman Islam Liberal, maka beliau telah diberi layanan VVIP.

Itu yang jelas kita nampak tetapi yang lain lain disebalik tabir? Nama pun Penasihat Ekonomi Selangor dah tentu macam macam pekara perlu melalui penasihat ni. Pendek kata kalau bab projek apa sekalipun mestilah melalui Anwar Ibrahim yang dibantu Rafizi Ramli. - Sumber


Selama ni puak pembangkang dok fitnah UMNO salahguna wang rakyat tapi rupa rupanya pemimpin kesayangan dorang sendiri yang buat macam tu. Tapi biasalah puak ni mana nak mengaku salah. Terpaksalah dorang buat muka taik nak cover malu sendiri hehehehe.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca

No comments: