Geng Bas Sekolah

November 5, 2011

Rosmah Kepala Berjambul


Aku tak tahulah nak cakap apa pada makcik sorang ni. Dah tua tua masih tak reti nak bezakan betul salah. Masih tak reti nak berubah mengikut keadaan sekeliling atau sesuatu majlis. Inilah masalahnya kalau rasa diri tu besar sangat.

Adoi Mak Mah seorang ni memang boleh buat orang lain geleng kepala. Kalau Mak Mah ni duduk berjalan kat Paris, kat London, kat Milan, Mak Mah taknak pakai tudung tak apalah. Orangpun tak kisah pun. Ini Mak Mah kat Mekah. Bawa bawalah mengucap Mak Mah oii.

Mak Mahpun dah tua. Anak anak semua dah besar panjang. Takkanlah benda macam ini kami para blogger nak tegur jugakan. Kasihanlah kami Mak Mah. Penat dah kami backup Mak Mah. Tapi kalau Mak Mah sendiri yang cari pasal, kami dah malas dah rasanya lepas ni. Penat tahu tak!! Asyik nak cover Mak Mah je sedangkan Mak Mah sendiri bagi point pada pembangkang nak hancurkan masa depan negara.

Kalau Mak Mah rasa malu nak pakai tudung sebab takut dipanggil makcik, Mak Mah boleh pakai shawl macam awek sekarang pakai. Meh aku tunjuk camne nak pakai ye Mak Mah.


Kalau Mak Mah pakai shawl macam ni, memang berdarah hidung pakcik Anwar hahahaha

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca

6 comments:

KL BOYZ said...

betul tu...hehe..
Salam sejahtera, mohon dilink blog hamba disini..Terima Kasih..!!!
http://klboyzwangsa.blogspot.com

YB Raz said...

kl: dah lama follow blog ko tu bro ^_^"

wazi said...

meleleh pakcik anwar klu lihat mak mah dah jadi kak mah

Anonymous said...

It is not ethical to exploit others, while you yourself don't even depict your true notion of noble-minded gesticulated with; It is up to the individual to dress themselves as whatever he or she would want to be portrait as, if she Rosmah would very much be preferred to dress like that; than by all means her right to so as she is pleased.

After all, she is a fashion wise modern days working lady, perhaps the way she is dressed is not very suitable to the environment where she is in, but hey; let us give a big round of applause to her for she is a trend setter in today's women culture initiator.

INVINCIBLE ASIA.

Anonymous said...

Eh wazi!Kau nak hisap konek? Eh, kau tau tak dosa? tak baik mencarut dan menghina orang lain, sedar diri kau tu sikit!

Anwar adalah bakal Perdana Menteri kita semua! faham? kau harus minta maaf!

Bodoh betul orang ini. Menyapah aku dengan si bapok Raz! benci arr....

Generasi muda malaysia di bawah 20 tahun.

azli said...

kepada Generasi muda malaysia di bawah 20 tahun,
apa aku peduli klu Anwar nk jadi PM. ada Anwar tau ko makan nasi lauk apa hari2. ada Anwar nak bagi duit kat ko bila time ko x berduit. ada Anwar tau ko tu seklah lulus SPM dapat berapa. ada Anwar kenal siapa ko.
Lantaklah Anwar nk jadi PM ke tak.
klu ko jadi PM pun aku x kesah.