Geng Bas Sekolah

November 12, 2010

PANAS: Sah PAS Halalkan Murtad

Semalam teman telah dedahkan isu bagaimana seorang budak bernama Basil Anak Beginda yang beragama Islam membawa sosej babi ke sekolahnya St. Thomas. DAP dan PKR yang kononnya menjuarai isu ini cuba menutup fakta bahawa budak itu beragama Islam. Sebaliknya memainkan isu rasis dan keagamaan, dengan mendakwa budak itu telah dianiaya dan hak perlembagaannya di nafikan. Malahan mereka menuduh cikgu Islam itu iaitu Cikgu Iskandar Fadeli adalah rasis dan ekstremis.

Apabila teman dedahkan bahawa budak itu adalah anak seorang Islam yang bapanya ialah Nor Azman Bin Abdullah, maka mengikut hukum syara' jelas budak itu beragama Islam, DAP cuba memesongkan isu ini dengan mengeluarkan sijil kelahiran budak tersebut yang kononnya dicatat sebagai bukan Islam. Dan yang paling menyedihkan, segelintir Ahli Parlimen PAS telah menyokong tindakan DAP & PKR ini!

"Wamakaru wamakarallah, wallah hukhoirul maakirin - mereka (kafir & munafik) cuba menipu daya, tetapi ALLAH juga merancang, dan rancangan ALLAH mengatasi semuanya!". Dan terbukti kebenaran ayat ALLAH itu. Sadaqallah hal 'adheem.

Tanpa kafir-kafir ini sedari, pendedahan dokumen sijil kelahiran itu telah membongkar satu lagi isu yang lebih besar. Nama bapa budak tersebut dicatat sebagai "Beginda Anak Minda" dan dalam ruang 'Agama' dicatat sebagai "Tiada Agama"!

Saperti yang telah yang saya sebut semalam, saya mengenali Beginda ini secara peribadi semasa kes perbicaraan Anwar yang pertama dahulu. Beliau adalah salah seorang saksi utama kes itu, dan saya antara peguam yang mengendalikan beliau. Dan saya tahu beliau beragama Islam dengan nama Nor Azman Abdullah. Jadi persoalan sekarang ialah apa status sebenarnya Nor Azman @ Beginda ini? Adakah beliau punya pelbagai identiti? Kita cuba lihat fakta berikut:

a. 1998 - semasa kes Anwar, beliau dikenali sebagai Nor Azman Abdullah @ Beginda dan beragama Islam.

b. 25.12.1999 - menurut daftar perkahwinan No. 100554 Catatan No. 30/2009 bertarikh 29.07.2009 (pasal apa 10 tahun baru didaftar wallahua'lam), dicatat namanya sebagai "Beginda Anak Minda (600126-13-5269)" dan catatan agama sebagai "Tiada Agama" dan perkahwinan diakadkan pada hari Krismas "25 Disember 1999" di 'Rumah Nyawai Sg. Bebangan Kapit'.

c. pada 28.05.2000, lima bulan selepas itu, anak mereka bernama "Basil" dilahirkan. Mengikut catatan 'Daftar Kelahiran No. 103326 bertarikh 08.06.2000, nama bapanya dicatat sebagai "Beginda Anak Minda (600126-13-5269K)" dan diruang "Agama" dicatat "Tiada Agama".

d. Tetapi didalam Pilihanraya Umum Ke 10 yang diadakan pada 29.11.1999. Beliau bertanding sebagai calun PKR di kerusi P.188-Kapit atas nama Islamnya iaitu "Nor Azman Bin Abdullah @ Beginda". Beliau tewas teruk dengan hanya mendapat 843 undi (dan hilang deposit), lawannya Alexander Nanta Linggi (BN) mendapat 12,157 undi;

e. Dalam Pilihanraya Negeri Sarawak pada tahun 2001 pula, beliau bertanding sekali lagi atas tiket PKR di kerusi N. 24 Engkilili. Sekali lagi beliau menggunakan nama "Nor Azman Bin Abdullah @ Beginda", iaitu nama Islamnya. Sekali lagi beliau tewas teruk dengan hanya mendapat 173 undi (dan hilang deposit) kepada calun BN Toh Heng San (3,845 undi).

Dan kesemua ini berlaku dalam tempoh masa yang sama, diantara tahun 1998-2001! Apa yang jelas daripada fakta diatas, dua isu besar timbul iaitu:

1. apakah Nor Azman Abdullah @ Beginda mempunyai pelbagai identiti, sekurang-kurangnya berdasarkan fakta diatas menunjukkan beliau ada dua (2) identiti rasmi, satu hanya "Beginda Anak Minda" dengan catatan "Tanpa Agama", kedua nama Islam iaitu "Nor Azman Bin Abdullah @ Beginda";

2. apakah agama Nor Azman Abdullah @ Baginda ini? Adakah beliau sudah murtad? Sebab semasa kes Anwar 1998, beliau membawa nama Muslim. Kemudian dalam PRU 10 (Nov 1999) beliau mengguna nama Islam 'Nor Azman Bin Abdullah'. Tiba-tiba berkahwin sebulan lepas itu (Dis 1999) dengan nama lain dan "Tanpa Agama", dan lima bulan selepas itu beranak dengan nama lain juga catatan "Tanpa Agama". Tau-tau dalam PRN Sarawak 27 Sept 2001, beliau balik menggunakan nama Islamnya "Nor Azman Abdullah @ Beginda"!!

Saya mengalu-alukan langkah Kerajaan mengarahkan Jakim untuk menyiasat status agama budak bernama Basil ini dan status agama bapanya. Namun berdasarkan pendedahan dokumen oleh DAP semalam, yang menimbulkan keraguan serius kepada identiti bapanya, saya mendesak supaya:

1. Kementerian Dalam Negeri supaya menyiasat apakah "Nor Azman Abdullah @ Beginda" dan "Beginda Anak Minda" ini mempunyai identiti rasmi yang berbeza? Sekiranya benar, ini adalh isu serius membabitkan keselamatan negara kerana memberi gambaran seorang warganegara mempunyai pelbagai identiti rasmi;

2. Pihak Berkuasa Agama Negeri Sarawak dan JAKIM menjalankan siasatan menyeluruh dan mendalam samada "Nor Azman Bin Abdullah @ Beginda" ini telah melakukan jenayah murtad. Sekiranya benar, tindakan tegas perlu diambil untuk membendung perkara ini.

Sumber: Zulkifli Noordin

Inilah masalahnya apabila tiada penguatkuasaan undang undang. Agama islam dipermainkan sewenang wenangnya oleh orang kafir. Bertambah malang apabila ada pemimpin parti kununnya kuat beragama turut sama menyokong perbuatan biadap orang orang kafir.

1 comment:

PaKMie said...

http://pakmie.blogspot.com/2010/11/zaid-desak-anwaranwar-desak-nik-aziz.html