Geng Bas Sekolah

August 18, 2010

1Malaysia Menjana Transformasi - Selamat Menyambut Hari KemerdekaanKita bakal menyambut kemerdekaan kurang dua minggu lagi. Dan kita sudah menyambut merdeka kali ke 53. Tetapi adakah kita sedar bahawa kemerdekaan yang kita kecapi sekarang adalah begitu mahal harganya. Ianya dibayar dengan nyawa dan pengorbanan orang terdahulu. Semata mata kerana kasihkan anak cucu dan tanahair.

Maka mereka sanggup melakukan segala galanya kerana mereka percaya, bahawa hanya dengan kemerdekaan sahaja. Kita anak cucunya mampu hidup aman, makmur dan bahagia.


Anak Cucu Kita Penyambung Kemerdekaan Ini

Diharap kita semua dapat menjaga kemerdekaan ini sehingga akhir zaman. Kerana sekiranya kita hilang kemerdekaan, bererti kita hilang segalanya. Dan kita telah mensia siakan usaha datuk nenek kita terdahulu.

AlFatihah buat mereka yang gugur memperjuangkan dan mempertahankan kemerdekaan ini....Tamat Hikayat Malaysia Heaven. Selamat sempurna yang membaca dia dan segala yang menengarkan dia, istimewa yang menyuratkan dia, dipeliharakan Allah subhanahu wataala apalah kiranya dari dunia datang ke akhirat, berkat syafaat Nabi Muhammad mustafa, sallallahu alaihi wasaalam.

No comments: