Geng Bas Sekolah

January 15, 2009

Sokong DAP Keluar Pakatan Rakyat

DAP mengancam untuk menarik diri daripada Pakatan Rakyat sekiranya PAS masih mahu melaksanakan undang-undang hudud dan qisas jika pembangkang menerajui negara ini.

Pengerusi DAP Karpal Singh ketika menyatakan perkara itu mengulangi pendirian bahawa hukum hudud dan qisas bukan menjadi dasar DAP dan tidak termasuk dalam manifesto Pakatan Rakyat pada pilihan raya umum Mac tahun lepas.

“Sewajarnya PAS mengambil kira pandangan DAP sebagai anggota dalam Pakatan Rakyat dan menghormati pendirian kami,” katanya kepada pemberita di luar perkarangan Istana Negara di sini hari ini.

Terdahulu beliau menyerahkan surat untuk Yang diPertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin mengenai pelantikan Tan Sri Zaki Tun Azmi sebagai Ketua Hakim Negara. Surat itu diterima oleh Setiausaha Istana Negara Zainab Muhammad di luar pagar pintu belakang Istana Negara.

Pada 21 Dis lepas Naib Presiden PAS Datuk Husam Musa berkata parti itu tidak pernah melupakan dasar perjuangannya untuk menegakkan pemerintahan Islam di negara ini termasuk melaksanakan hukum hudud.BERNAMA

Haa baguslah kalau DAP nak keluar Pakatan Rakyat. Memang elok sangatpun. Kalau DAP nak keluar dari Malaysia inipun lagilah baik. Buat sibuk je diarena politik tanahair. Bukan menyenangkan rakyat tapi menyusahkan adalah.

Dey Karpal Singh, kau kena ingat, sebenarnya tak orang melayu yang suka parti kau ni. Parti komunis. Kalau ada orang melayu yang sokong kau, itu hanyalah melayu BODOH! Orang melayu yang dah hilang jati diri, dah hilang maruah bangsa, yang dah hilang pegangan agama. Orang melayu macam inilah yang terkinja kinja sokong DAP.

Selepas Israel dihancurkan, giliran kau pula berserta parti DAP. Kami orang melayu islam akan hancurkan DAP dari bumi Malaysia ini.

3 comments:

Anonymous said...

Moga Allah lenyapkan karpal singh dan kit siang serta konco-konco.. termasuk si Anwar keparat perosak bangsa....

Sedingin Salju said...

Wah encik, apa akan jadi kat Penang ha bila PAD ni keluaq BN? Ha ha ha ha ha ha ha ha.

Yb Raz said...

Ya moga2 begitulah..tak tahulah apa jadik hahaha